zaterdag 7 juli 2012

Some serious pimpin'

Vorige week kwam ik bij de kringloop een allerschattigst lampje tegen. Tenminste, de vormen en look van het lampje waren top. De kleuren daarentegen waren behoorlijk nop...
Yuk, lelijk donkerbruin met beige, me no like!


Vastberaden om deze hidden beauty een nieuwe kans te geven ging ik aan de slag. Eerst dat vieze bruin maar eens wegwerken met een laag witte verf.
Uiteindelijk bleek 1 laag niet voldoende en zijn het er drie geworden.
Kijk dat zag er al een stuk beter uit.
Daarna heb ik de franje rand er vanaf gehaald. Alhoewel ik hem best leuk vond had ik geen idee hoe ik hem in een andere kleur kon krijgen. Schilderen was geen optie, want daar werden de draadjes helemaal hard en stijf van. Zag er niet uit, dus weg ermee!

Ik besloot vervolgens allerlei stempels her en der op het kapje te stempelen. Niet super netjes en helemaal in lijn met elkaar, maar gewoon een beetje schots en scheef en sommige stempels zelfs maar voor de helft voor een speels en 'toevallig' effect.


Vanwege de drie lagen verf op het kapje bleef de inkt echter nat en zelfs een nacht op het balkon bleek niet te helpen. Blanke lak eroverheen schilderen kon ook niet, want daardoor zouden de stempels enorm gaan vegen.
Hmm, wat nu? Uiteindelijk heb ik er haarlak overheen gespoten, gewoon als proef en dat bleek wonderwel goed te werken! De inkt is nu ingesealed en blijft op z'n plek en de lak heeft het kapje een mooie glans gegeven. Waar haarlak al niet goed voor is!

Veel mensen vragen me overigens waar ik mijn stempels haal en alhoewel ik ze eigenlijk overal en nergens koop, komen veel stempels bij Stampinback vandaan.

Na het stempelen en lakken heb ik aan de bovenkant door het kapje wit kanten lint geregen en een lichtblauw satijnen lintje daar weer overheen. Aan de voorkant heb ik het kanten lint vervolgens gestrikt en er nog een klein splitpennetje in de vorm van een hartje doorheen gedaan.


Als laatste nog een mooie witte camee in zilverkleurige hanger aan het lint en het voetje een beetje opschuren en zie daar! Een witte schone is geboren :-)


Ain't she cute?

Tot de volgende keer!


5 opmerkingen:

 1. Wat een metamorfose!! Echt geweldig!!
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super zeg! Echt een lief lampje!

  Groetjes maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Anne,

  wat leuk om jouw blog te zien. Wat is dit lampje leuk gelukt!! Had je die van ons al eerder gezien of had je dit idee er helemaal los van? Hoe dan ook: het is een echt dametje!

  Wij volgen jou nu ook!
  lieve groetjes,
  C&KJ
  www.24Homes.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had bij jullie al diverse lampjes voorbij zien komen en wilde zelf ook eens proberen of ik er eentje kon schilderen. Werkt fantastisch! :-)

   groetjes,
   Anne

   Verwijderen
  2. Blij om je geinspireerd te mogen hebben :-)

   Verwijderen

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen op mijn berichtjes. Schroom dus niet om iets achter te laten!