dinsdag 29 mei 2012

Op ieder potje past een dekseltje

Het mooie weer heeft me er niet van weerhouden om lekker aan de knutsel te gaan.
Zoonlief doet nog twee dutjes per dag, dus dat geeft mij mooi de tijd om te freubelen.

Ik ben wederom aan de slag gegaan met glazen weckpotten. Ik blijf ze leuk vinden en ze zijn multifunctioneel: theelichtje erin en je hebt een leuke lantaarn, volgepropt met oud Hollands snoep staat gezellig op je bureau en gevuld met koffiebonen, havervlokken of suiker zijn het eyecatchers in de keuken.

Ik had nog een stuk raamfolie in kantmotief liggen waar ik iets leuks mee wilde doen, maar ik wist steeds niet wat.
Bij Ikea heb ik een tijdje geleden een lang model weckpot gekocht waarop ik lekker veel ruimte had voor een mooie decoratie dus besloot ik de bloemenprint van het folie uit te knippen en op de pot te plakken.
Eigenlijk hoef je het niet eens te plakken, want het folie is statisch waardoor het vanzelf blijft kleven aan het glas.
Ik twijfel nog of er een lintje om de pot moet of een leuke bedel ter decoratie, maar vooralsnog vind ik hem zo in zijn eenvoud eigenlijk wel mooi.Voor de andere pot heb ik eerst een hele dunne katoen gestempeld met een oude post stempel en inkt van Versacraft.
Om te zorgen dat de inkt niet uitloopt kun je na het stempelen de stof even kort strijken, maar omdat ik niet van plan was de pot in de wasmachine te gooien ;-) heb ik deze stap achterwege gelaten.
Vervolgens heb ik de randen van het lapje stof een beetje gerafeld voor een verweerde uitstraling en hem op een iets groter lapje linnen geplakt waarvan ik ook de randen gerafeld had.
Leuk touwtje om de hals van de pot en een tag met mijn eigen stempel en klaar is kees!
Overigens heb ik afgelopen weekend bij de kringloop nog een hele berg glazen potten gekocht en barst ik van de leuke diy idee├źn dus binnenkort kun je hier weer wat nieuwe creaties verwachten.

Tot snel!


4 opmerkingen:

 1. Net nieuw in blogland, en het ziet er heel leuk uit!
  Ben via Huisje kijken hier terecht gekomen en ga je volgen, hoor!

  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor het compliment! En gezellig dat je me blijft volgen :-)

  Groetjes
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi resultaat zeg en knap verzonnen ook! Zelf heb ik ook nog een stukje liggen ik denk dat ik daarmee een oude trommel ga bekleden. Ben benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je weer creatief bezig geweest! Vooral het tweede potje met katoenen stempel staat me erg aan. Ik gas deze inspiratie gebruiken om de potjes die ik thuis heb in die stijl te bekleden, dat past mooi in mijn keuken!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen op mijn berichtjes. Schroom dus niet om iets achter te laten!